Jättegod jättecouscous

Written By: tezzansmat.se - Jan• 27•11

Storcouscous-sallad

Couscous-sallad med stora couscous (kokade i en bit hönsbuljongtärning) med färska champinjoner, lök, tomat, soltorkade tomater och en klick kesella på toppen. Dressingen består av lite olivolja och grovmalen svartpeppar.

Stor couscous

Stor couscous (moghrabiah eller pärlcouscous som det också kallas ibland) från Frebaco.

På paketet står det att koktiden är 20 min men det stämmer inte. Jag brukar koka det ungefär dubbelt så lång tid för att couscousen ska bli mjuk. Man får smaka av!

Det absolut godaste är att koka couscousen i en bit av en hönsbuljongtärning, så att det får lite smak. Jag kokar den precis som pasta, med mycket vatten – det behöver inte mätas upp som det står på paketet, men häller ju ändå bort vattnet som är kvar sen. Lite pressad citronsaft över couscousen när det är klart förhöjer också smaken.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *