Goda matlådor

Written By: tezzansmat.se - Jan• 24•11

Aubergine med köttfärsröra och ris

Halv aubergine fylld med köttfärsröra och gratinerad med mozzarella. Till det råris.

Urgröpta auberginer

Gör så här:
1. Gröp ur innanmätet med en sked ur de halverade auberginerna. Hacka det.

Grönsaker och köttfärs

2. Fräs lök, morötter, auberginehacket och köttfärs i olivolja.
3. Pressa i några vitlöksklyftor. Krydda med salt, svartpeppar, gurkmeja, curry, paprikakrydda och ingefära.

Köttfärsröra

4. Häll på en burk hela tomater, Heinz ketchup (varianten med mindre salt och socker) och lite mjölk eller vatten för mer sås.
5. Låt allt koka ihop.
6. Fyll de halva auberginerna med köttfärsröran, lägg på mozzarella och ställ in i ugnen tills de ser klara ut.

Fyllda auberginer i bunke

Perfekta att frysa och ta upp en till lunch/middag! Bara att värma i micron/ugnen och koka ris till.

Köttfärsröra i bunke

Köttfärsröran som blir över är även den perfekt att frysa/ställa in i kylen och sedan bara värma och koka ris till.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *