Kryddig gryta med bönor och köttfärs

Written By: tezzansmat.se - Dec• 19•10

Böngryta med svart fullkornsris

Kryddig och vitlöksdoftande gryta med köttfärs, vita bönor, morötter och lök i tomatsås. Servera med fullkornsris.

Gör så här:
1. Fräs köttfärsen i olivolja. Lägg i lök och morötter och fräs alltihop.
2. Krydda med curry, malen ingefära, paprikakrydda, gurkmeja, salt och grovmalen svartpeppar och låt det fräsa i oljan – smakerna kommer fram bättre då. Pressa i så många vitlöksklyftor du vill ha (vi vill ha många! :-) ).
3. Häll på en burk med hela tomater (godare än krossade), Heinz tomatketchup (istället för tomatpuré) och lite mjölk. Låt koka under lock en stund och häll sedan på en burk vita bönor i tomatsås. Bönorna är ju redan mjuka därför behöver de inte koka med.
4. Smaka av om du vill så att det är tillräckligt kryddat och när grytan har kokat upp en gång till och allt blandats ihop är det klart.

Svart fullkornsris, hela tomater i burk och vita bönor i tomatsås

Svart fullkornsrismix, hela tomater i burk och Heinz vita bönor i tomatsås.

Heinz tomatketchup med mindre salt och socker

Heinz tomatketchup med mindre salt och socker.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *