Kokoskaka

Written By: tezzansmat.se - Nov• 24•10

Kokoskaka på fat
Kokoskaka

Jag hittade ett recept på kokoskaka I Nadjas Kök och det lät himlans gott så provade att göra en själv idag. Den var verkligen saftig (höll sig dessutom saftig i flera dagar) och supergod, men lite söt, så nästa gång ska jag halvera sockermängden i den. Dessutom bytte jag ut det vanliga sockret i toppingen mot florsocker, eftersom jag inte tycker om när man känner sockerkristallerna. Här är mitt omgjorda recept med mindre socker som jag ska testa nästa gång.

Kokoskaka

Smet:
1 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda sedan i det i äggsmeten tillsammans med vattnet. Grädda i en smord form beströdd med kokos i 175 grader i ca 35-40 minuter.

Topping:
50 g smält smör
1 äggula
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
kokos

Gör så här:
Smält smöret och rör i äggulan, florsockret och vaniljsockret. Stick flera hål i kakan med t.ex en tandpetare eller baksticka och häll sedan över toppingen. Strö på med kokos. Låt kakan svalna en liten stund innan du skär i den.

Vi hade varsin kopp té till, gott!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. tezzansmat.se skriver:

    Vilken bra idé med agavesirap! Hade faktiskt inte hört talats om det förut, men googlade på det nu och det verkar ju vara ett mycket bra och hälsosamt alternativ till socker. Måste testas, tack för tipset! /Tezzan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *