Citronkycklinglår med rotfruktsslaw

Written By: tezzansmat.se - Nov• 21•10

Tezzans kyckling med rotfruktsslaw

Idag testade jag att göra en egen variant av coleslaw. Jag hittade ett recept på rotfruktsslaw (är som coleslaw fast även med rotfrukter) i en gammal Buffétidning från ICA och gjorde en egen variant utifrån det. Alla recept från gamla Buffétidningar finns förresten här.

Rotfruktsslaw
1/2 litet vitkålshuvud (ca 400 g)
1 rödlök
1 morot
1 palsternacka
1/2 kålrot eller en mycket liten hel
2-3 dl crème fraiche (beroende på hur krämigt du vill att det ska vara)
2-3 msk majonnäs
2 tsk stark senap eller dijonsenap
rivet skal av 1/2 citron
2 msk färskpressad citronjuice
salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här:
1. Skär vitkålen och rödlöken i tunna strimlor. Skala och grovriv morötter, palsternackor och kålrot. Lägg allt i en skål.
2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, senap, citronskal, citronjuice, salt och svartpeppar. Blanda sedan ner detta i rotfrukterna.

Jag hade i alldeles för mycket rotfrukter i min rotfruktsslaw, vilket gjorde att det inte blev så krämigt som det borde vara. Så har anpassat receptet ovan efter det nu med mindre rotfrukter till nästa gång. Annars var det mycket gott! Ta de rotfrukter du tycker om.

Ugnsstekta kycklinglår
Lägg kycklinglåren på en plåt. Häll på lite olivolja, citronsaft, flytande honung, salt och grovmalen svartpeppar. Ställ in i ugnen i ungefär 45 min på 180-200 grader. Håll koll så inte honungen bränns på kycklingen. Går alltid att hälla på honungen när det bara är några minuter kvar av tillagningen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *