Chokladmousse med apelsinsmak

Written By: tezzansmat.se - Nov• 23•10

Tezzans apelsinchokladmousse

Efter att N hade tvingats äta rotfruktsslawn i olika former i tre dagar (fast det var inte så illa sa han :-) ) så var det dags att belöna honom med chokladmousse. Vi gjorde den tillsammans och hälften av smeten åkte nog med i avsmakningsprocessen – men det som blev kvar var otroligt gott! Hittade receptet i Buffétidningen från ICA.

Chokladmoussen hade en luftig konsistens och var en perfekt avvägd mix mellan choklad och apelsin. Kaffesmaken kändes inte så mycket, utan bidrog till att lyfta fram de andra smakerna. Mäktigt men supergott!!

Apelsinsmaken går förresten att byta ut mot citronsmak istället om du tycker det är godare (ta bara samma mängd citronsaft och citronskal som i receptet), eller gör chokladmoussen helt à naturell med lite kaffesmak.

Apelsinchokladmousse
125 g mörk choklad (ca 40% kakaohalt)
2 äggulor
rivet skal av 1/2 apelsin
1 msk färskpressad apelsinjuice
3 msk starkt kallt bryggkaffe eller snabbkaffe
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker

Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Blanda äggulor, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i en bunke. Vispa grädden med florsocker, inte för hårt.
3. Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse.
4. Fördela moussen i 4–6 portionsformar. Ställ i kylen minst 1 timme.
8. Servera chokladmoussen. Garnera gärna med apelsinskal – för vacker uppläggning.
9. Njut!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *